dijous, 18 de març del 2010

Què vols estudiar? Torna el Saló de l'Ensenyament - del 17 al 21 de març -

Formació professional, Batxillerat, idiomes, formació ocupacional, estudis universitaris? Si tens dubtes respecte al teu futur acadèmic no et pots perdre el Saló de l’Ensenyament. Aquest any arriba a la seva 21º edició amb una oferta d'estudis universitaris, cicles formatius i idiomes, entre d'altres productes, que ocuparan una superfície bruta de 17.000 metres quadrats del recinte firal de Barcelona. En total reunirà més de 175 expositors de centres educatius que informaran i orientaran als joves a resoldre els seus dubtes sobre les diverses opcions d'estudi.
El Departament d’Educació hi serà present amb un estand de 1.004 quadrats, just a l’entrada del Palau 2. Allà es duran a terme sessions d'orientació acadèmica adreçades a famílies i alumnat.

Joventut al Saló de l’Ensenyament

La Secretaria de Joventut també participa amb un estand propi. Els i les visitants podran participar, com cada any, en les diverses activitats que organitza la Secretaria: sessions musicals a càrrec de dj de Flaix FM; tallers sobre l’ús social del català organitzats per l’entitat Tallers per la Llengua; formació de l’Oficina Jove de Treball sobre com buscar feina; tallers d’educació sexual amb el Centre Jove d’Anticoncepció i Sexualitat o actuacions dels grups Mine!, Hewel i Estúpida Erikah, finalistes del concurs de maquetes Sona 9. A més a més, el Punt d’Informació Juvenil de l’Agència Catalana de la Joventut oferirà tota la informació sobre els serveis de la Secretaria en matèria d’educació, treball, cultura, vacances i estades, salut... A l’estand també es podrà accedir als serveis i avantatges de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya i el Carnet Jove. Els visitants podran fer-s’hi el Carnet gratuïtament durant el primer any.
El preu de l’entrada al Saló de l'Ensenyament és de 4,5€, amb descomptes per a grups i pels/les titulars del Carnet Jove.

Saló dels Idiomes

En aquesta edició es reforçarà l'ensenyament d'altres llengües, amb la inclusió del Saló dels Idiomes. La pròxima implantació a la Selectivitat d'una prova oral per valorar el nivell d'expressió i comprensió d'un idioma o l'Any Escolar a l'Estranger, que permet realitzar un curs d'ESO o de Batxillerat fora de l'Estat, ha disparat l'interès per l'aprenentatge d'idiomes en altres països.
Paral·lelament es facilitarà informació sobre els requisits i terminis per optar a les prop de 30.000 beques que el Ministeri d'Educació ofereix a estudiants de 16 a 30 anys i a mestres joves per estudiar llengües en altres països.

La Setmana de la Formació i el Treball

El Saló de l'Ensenyament s'emmarca en la Setmana de la Formació i el Treball, que agrupa dos salons més. D'una banda, el Saló Futura, que durant dos dies (19 i 20 de març) oferirà informació sobre els millors màsters i postgraus d’unes 50 universitats, escoles de negoci i centres educatius amb programes d’estudi públics i privats adaptats al Pla Bolonya. De l'altra, Expodidàctica, una cita per a docents i professionals vinculats al món de la formació, que se celebrarà del 18 al 20 de març.


Informació extreta de www.jove.cat