dimarts, 30 de novembre del 2010

Taller del còmic de prevenció de les violències masclistes



Assegura't és el còmic elaborat pel Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya. Aquesta activitat l'emmarquem en la setmana de "Olivella contra la violència de gènere" que es realitza en motiu del Dia Internacional de contra la Violència de Gènere.

Aquest còmic parla de la violència masclista, que és la violència que s'exerceix contra les dones com a manifestació de la discriminació i de la situació de desigualtat en el marc d'un sistema de relacions de poder dels homes sobre les dones, la qual, produïda per mitjans físics, econòmics o psicològics, incloses les amenaces, les intimidacions i les coaccions, té com a resultat un dany o un patiment físic, sexual o psicològic, i que es manifesta o produeix en quatre àmbits: de parella, familiar, laboral i social o comunitari.

Aquest còmic es un material que ens serveix per ensenyar a la gent jove com prevenir i evitar possibles agressions i permeti igualment identificar-les i així construir entre tots i totes una societat més justa i lliure de violències.