dijous, 3 de novembre del 2011

La Generalitat convoca el procés d'avaluació i acreditació de competències professionals

Les acreditacions es faran en vuit àmbits: dependència, educació infantil, trasllat sanitari, condicionament físic, hoteleria, automoció, biocides i aigua. Preinscripció del 8 al 17 de novembre

Els departaments d’Ensenyament i Empresa i Ocupació convocaran aquesta setmana de forma conjunta el procediment d’avaluació i acreditació de competències professionals, que constituirà una experiència d’integració de la Formació Professional. Està adreçat a professionals que comptin amb competències professionals adquirides a través de l’experiència laboral o de vies no formals de formació.En aquesta convocatòria hi podran participar un màxim de 8.118 persones i la preinscripció es podrà realitzar del 8 al 17 de novembre, ambdós inclosos.

Aquest procediment possibilitarà a les persones inscrites obtenir una certificació acumulable que permetrà l’obtenció, segons correspongui, d’un certificat de professionalitat, d’un títol de formació professional o d’ambdós. Concretament, les acreditacions correspondran a unitats de competència de diferents qualificacions professionals. L’Institut Català de les Qualificacions Professionals és l’encarregat d’elaborar aquestes unitats per al reconeixement de les competències professionals, que es troben al Catàleg de Qualificacions Professionals vigent a Catalunya.

Etapes del procediment

El procediment consta de tres etapes – assessorament, avaluació i acreditació – que suposaran, en general, cinc sessions presencials per persona. Durant l’etapa d’assessorament, es donarà suport al candidat per elaborar l’historial professional i formatiu, i per identificar les unitats de competència més adients al seu perfil. Durant l’avaluació, es comprovarà la competència professional del candidat. I, en la d’acreditació, la comissió avaluadora durà a terme la certificació oficial de la unitat de competència avaluada positivament. Les comissions d’avaluació les designarà la direcció dels centres on es farà el procés.

Respecte als centres on es realitzarà, serà en centres públics designats per la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments del Règim Especial del Departament d’Ensenyament i el Servei d’Ocupació de Catalunya. Aquest centres però també podran desenvolupar alguna de les fases del procediment en altres centres públics o privats, o en empreses, que actuaran com a seus.

La sol·licitud de preinscripció s’haurà de presentar de manera telemàtica a través de l’Oficina Virtual de Tràmits (OVT) a la web de la Generalitat (http://www20.gencat.cat/portal/site/OVT). Cada persona pot presentar-se al procediment per un màxim de dues qualificacions professionals del mateix àmbit. Els que en resultin admesos hauran d’assistir a una sessió informativa al centre o seu assignat.

Informació extreta de l'Oficina Jove Garraf