dijous, 30 d’abril del 2009

Ja pots inscriure't a un dels 2.300 camps de treball que es faran a l'estiu

Si vols gaudir d'uns dies de lleure, fer noves amistats i la participar en algun projecte solidari, informa't dels més de 2.300 camps de treball que s'ofereixen a Catalunya i a la resta del món. El 29 d'abril s'obren les inscripcions.

Recuperar l'entorn natural, fer tasques de servei a la comunitat, ajudar persones i contribuir activament a la vida del grup són algunes de les propostes dels camps de treball
previstos per aquest estiu i organitzats per diferents entitats, des d'associacions educatives juvenils, organismes de joventut de les comunitats autònomes i associacions internacionals. Es calcula que uns 18.000 joves europeus participaran en camps de treball d’arreu del món aquest estiu. Si tens entre 14 i 30 anys i t'interessa aquesta opció, fes un cop d'ull a l'oferta de camps.
Solidaritat sense moure't de casa
Si els mesos d'estiu et quedes a casa però vols participar en algun projecte social o solidari, hi ha una cinquantena de camps de treball
que les associacions educatives juvenils organitzen a diferents punts de Catalunya, amb el suport de Secretaria de Joventut. S'adrecen a joves d'aquí i d’altres procedències i n'hi ha de molt diversos: des dels que pretenen rehabilitar antigues estructures rurals com ara barraques de pastor, molins fariners, etc., als que preveuen senyalitzar i netejar rutes d'arbres protegits, recuperar fortificacions republicanes de la Guerra Civil, restaurar castells medievals o rehabilitar pisos dels barris barcelonins més degradats.
Els camps de treball d'intercanvi internacionals

Inscripcions
Fins al 30 de juny, els interessats en participar en un camp de treball a Catalunya poden inscriure's-hi
a través del web www.jove.cat o bé trucant al 012. Els qui vulguin viatjar a l'estranger per participar en un camp de treball, tenen temps de formular la inscripció fins al 30 d’octubre, i ho han de fer mitjançant el web del Cocat. Per inscriure-s'hi cal pagar una quota que girebé sempre garanteix l'allotjament, l'alimentació, la direcció tècnica i l'animació i l'assegurança de responsabilitat civil.