dimecres, 17 de juny del 2009

Onzè Fotoconcurs Carnet Jove

Si t'agrada la fotografia, el fotoconcurs que promou el Carnet Jove de la Secretaria de Joventut és una bona oportunitat per a donar a conèixer la teva obra. Fins al 31 d'octubre pots presentar-t'hi, i optar als premis de la Secció Oficial, de temàtica lliure, o bé als quatre premis especials: temàtica de viatges; temàtica de natura; retrats i foto instantània. En la passada edició del concurs, 1.435 joves hi van participar amb 4.722 fotografies.

Premis, premis, premis…
Una Honda Lead 110cc, un viatge a Canàries i una càmera SONY model DSL-RA350X són els tres premis que s'endurà el guanyador de la secció oficial del concurs, que l'any passat va guanyar Luis Rodríguez Jiménez, de vint-i-sis anys i veí de l’Hospitalet de Llobregat, per la foto 'Tango al migdia'. La resta de premis, valorats en més de 30.000 euros, són cinc viatges (el guanyador de la temàtica viatges podrà donar la volta al món), quatre càmeres fotogràfiques reflex Sony, un ordinador portàtil de Sony, caps de setmana a la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya i sis passis anuals de cinema.

Difusió de les fotografies
Les millors imatges del Fotoconcurs es presentaran durant l'any vinent en algunes exposicions i es publicaran a la revista 'Més jove'. A més, durant tot el 2010, el Jove.cat publicarà diàriament algunes de les fotografies seleccionades, que es podran consultar a la secció 'Foto del dia'.

Per a participar-hi
Per a concursar-hi, cal tenir entre 14 i 30 anys, ser titular del Carnet Jove, i entregar les propostes directament a través d'Internet. Cada concursant pot presentar un màxim de cinc fotografies inèdites, fetes amb qualsevol procediment tècnic i mitjà. Tots els detalls del certàmen es pot consultar al document de bases.

Una beca per a fotoperiodistes
A més del concurs fotogràfic, els joves amb vocació periodística poden optar a la Beca Fotoreportatge, del programa Connecta't del Carnet Jove. Només cal tenir entre 16 i 30 anys i presentar un reportatge de cinc fotografies sobre una temàtica de caire antropològic, cultural, social o humà, amb la corresponent explicació a l’Agència Catalana de la Joventut, a qualsevol de les oficines territorials de la Secretaria de Joventut o a través del correu electrònic connectat@gencat.cat. El guanyador de la beca il·lustrarà el reportatge mensual de les revistes que formen part de l'Associació Catalana de Premsa Gratuïta durant dotze mesos, i rebrà una dotació de 4.000 euros.

Extret de www.jove.cat